Juha od buče br. 2



Već dugo vremena radim juhu od buče, ali ovaj put kada sam ju išla isprobavati odjednom mi je na jeziku nedostajalo nešto drugo osim soli i papra. Nedostajala mi je kiselost i zato sam odlučila u juhu staviti malo jabučnog octa i ispalo je SAVRŠENOOO:). Da ne duljim, evo recepta, svakako ga probajte i javite kako vam se čini ovaj twist s octom:)

Sastojci
1 srednja hokkaido buča
1 luk
2 velike mrkve
1 češanj češnjaka
1 žlica kurkume
sol, papar, voda
2 žlice octa







Skuhajte buču i mrkvu i ostavite ju u vodi u kojoj se kuhala. Sitno nasjeckajte luk i pržite 5 minuta dok zajedno s kurkumom i onda dodajte češnjak te još pržite oko minutu. Ubacite skuhanu buču i mrkvu i čašu vode u kojoj su se kuhale te izmiksajte sa štapnim mikserom. Dodajte još vode da postignete željenu gustoću juhe. Posloite poprite i dodajte ocat.


Primjedbe