Detox Grickalice od slanutka


Jedna od najtežih stvari kada si na Detoxu, pogotovo na početku je ona glad između obroka (ili glad iz dosade:)) kada ne možeš posegnuti za nekom čokoladicom ili malim sendvičem. Ako vam se ne jede voće ili ne želite jesti više orahe i bučine koštice ove grickalice od slanutka odličan su izbor.
Manji problem je to što su kolačići dosta prhki, ali definitivno dobro dođu kada želite nešto pojesti ili si obogatiti juhu ili varivo.

Sastojci
300 g skuhanog slanutka
Sol, papar,
5 žlica maslinovog ulja ili bučinog ulja
1 žličica kurkume
1 žličica origana
1 češanj češnjaka
Malo vode iz slanutka
2 žlice octa od jabuke

Ovo inače može biti smjesa za hummus (s tim da još nedostaje Tahini pasta). Bitno je sve sastojke dobro smiksati u blenderu ili sa štapnim mikserom pazeći da stavite dovoljnu količinu vode, ali ne previše da ne bude rjetko. Nakon što ste sve izmiksali stavite smjesu na papir za pečenje u debelom sloju od jednog centimetra, ako stavite jako tanko onda će vam se sve jednostavno slomiti i dobit ćete mrvice... ako vam se nekim slučajem i to dogodi ne brinite... mrvice stavite u varivo ili juhu i tako ju zagustite. Stavite u pećnicu na ventilator na 200°C i pecite dok se smjesa ne ispeče oko 30 minuta.
Izrežite na kockice sa nožem za pizzu i grickajte kada ste gladni.
Sretno s Detoxom:).

Primjedbe