Volim ovo jelo jer obožavam grah, a i lako i brzo ga je
napraviti kada želite ručak, a nemate puno vremena. Izvorni recept je od kuhara
Toma Kerridgea no ja sam u njega još stavila kobasice iako je u originalu samo
slanina. Nadam se da će vam se svidjetiJ.
2 konzerve od 800g graha (ocijeđena masa 400g)
200 g slanine
200 g kobasice
200 g luka
2 češnja češnjaka
2 konzerve po 400g nasjeckane rajčice
2 velike žlice koncentrata rajčice
150 g smeđeg šećera
200 ml vode
200 ml vinskog octa
Ulje, sol i svježe mljeveni papar
Izrežite luk, slaninu, kobasice na sitne komadiće. Češnjak
protisnite ili naribajte. Na malo ulja prvo stavite slaninu i pustite da
zazlatni, potom dodajte luk, češnjak i kobasicu te pirjajte dok luk ne omekša.
Potom dodajte rajčicu, smeđi šećer i vinski ocat te vodu. Pustite da zakuha, a
onda dodajte ocijeđeni grah i pustite da krčka sve dok se u potpunosti ne
ugusti. Na kraju posolite i popaprite te poslužite uz jaja i kruh (kruh možete
i tostirati.
Moje recepte od sada možete čitati i na www.spoongossip.com
Moje recepte od sada možete čitati i na www.spoongossip.com
Primjedbe
Objavi komentar