Brzi pileći curry

Ovo je jedan od onih ručaka koje napravite brzo, ali nipošto ne izgleda kao brza hrana.

Sastojci:
1 pileća prsa narezanih na trakice
1 zelena paprika
1 glavica luka
100g kukuruza šećerca
250 g nasjeckanih gljiva
2 žličice soli
1/2 žličice papra
pola šalice paisirane rajčice
1 žličica mljevenog đumbira
1 žličica mljevene kurkume
1 žčičica mljevene ljute paprike
1 žličica mljevenog korijandra
3 velike žlice ulja


Na zagrijanom ulju prvo stavite začine i promiješajte dok se u potpnosti ne otope u ulju, dodajte nasjeckani luk, pustite da se dinsta, a potom dodajte gljive papriku, kukuruz  i meso te miješajte, posolite i poparite.Pirjajte 15 min i dodajte pasiranu rajčicu, kuhajte još 5 minuta.
Kao prilog ovom jelu skuhajte rižu (basmati), a ljutinu možete ublažiti ako jelo malo polijete s jogurtom.



Primjedbe

  1. Ovde gde ja zivim,kari se jede bar jednom nedeljno>Mi vicniji pravimo kod kuce ,oni manje kupuju u mnogim indijskim ,tajlandskim itd restoranima.Volim kari pilecei posebno.Pozdrav

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar