Trač, kava i kolači (Pinda kruh i kolač s jogurtom)


Doručak za curke, nedjelja ujutro:) Trač, kava i kolači- savršeno:) Uglavnom konačno sam skupila svoje cure na okupu i izvadila svoj novi servis, vama dajem recepte što smo jele.

KOLAČ OD JOGURTA S VIŠNJAMA
Sastojci: (za mjericu upotrebljavajte čašicu od jogurta)
2 jaja
1 čaša jogurta
1 čaša šećera
1/2 čaše ulja
1 i 1/2 čaše brašna
1 prašak za pecivo
limunova korica
Pola teglice kompota od višanja

Smiješati sve sastojke osim bjelanjaka od jaja... bjelanjke posebno izmiksati i dodati smjesi lagano miješajući pjenjačom. Staviti u pleh i posuti višnjama, peći na 200°C i peći dok čačkalica ili nož uboden u kolač ne ostane čist.





PINDA kruh

Sastojci:
500g brašna
2 velike žlice šećera
1 mala žlica soli
1 kocka kvasca
3 velike žlice maslinovog ulja
5 dl mlake vode

Vodu stavite grijati dok ne bude mlaka. Kocku kvasca stavite u malo mlake vode i pospite šećerom ostavite 10 min. Pomiješajte brašno, 2 žlice šećera, sol, maslinovo ulje, dodajte narasli kvasac i vodu po potrebi toliko da vam ne ostane više suhog brašna. Mijesite i po potrebni dodavajte još brašna ili vode, no pazite da vam tijesto ne bude pretvrdo, ukoliko vam je i dalje ljepljivo, a čini vam se da ste stavili već dosta dodatnog brašna radije dodajte malo ulja u ruku i dalje mijesite. Kada ste zamijesili prekrijte krpom i staviti na toplo mjesto (ja ga stavim na radijator). Premijesite još jednom i pustite da se još jednom digne. Nakon drugog puta premjesite i stavite na nauljeni i pobrašnjeni pleh tijesto podijeljeno u dvije štruce. Zarežite tijesto s nožem i pouljite ga s još malo maslinovog ulja. Pecite na 200°C 30 min. 

Primjedbe