Pogačice s kajmakom


Samo da odmah kažem da ovaj posto nije promocija proizvoda nego post jedne obožavateljice kajmaka (mene). Uglavnom kako sam uvijek u potrazi za proizvodima koji stvarno imaju nekog okusa, pogotovo kada se radi o onim mliječnim proizvodima s veseljem mogu objaviti vijest da sam našla savršeni kajmak:) Na placu na preslatkom štandiću nalazi se prodavač Veronike Desinec i kajmak odnosno zagorski namaz  im je odličan. Iako mu struktura nije nalik namazu već nekom razmrvljenom svježem siru okus sve nadoknađuje. Ovdje pišem i receptić za pogačice s kajmakom, ako ste vi našli neki kajmak drugog proizvođača ili tete s placa svakako javite:)


Sastojci:
60 dag mekog brašna
4 dag svježeg kvasca
1 žlica šećera
1 žličica soli
5 dag maslaca
40 dag kajmaka (ja sam koristila Veronika Desinec  namaz Zagorski, ali možete koristi bilo koji drugi vi volite)
1 žutanjak
3 dl mlijeka


Brašno uspite u posudu, napravite rupu i u nju stavite germu i mlako mlijeko i jednu žlicu šećera. Pustite da se kvasac razvije. Dodati ostale sastojke i zamijesiti meko tijesto. Pustiti da se diže 1 h. Razvaljajte u debljinu 1 cm i čašom oblikujte pogačice. Oblikovane pogačice malo razrezati s oštrim nožem, potom ih premažite s razmućenim jajem i posuti kimljenom ili sezamom. Peći na 220°C oko 20 minuta.

Primjedbe

  1. Volim pogačice, a kajmak obožavam. Za mene dobitna kombinacija! Divno su ti ispale!:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Još nisam imala prilike u Hrvatskoj kupiti ono što ja zovem pravi kajmak! A to znači da se vide slojevi, da je zreo, pun okusa.
    Ako je to nešto slično onda ne smeta ni reklama, dapače!
    A pogačice s pravim kajmakom su pun pogodak!

    OdgovoriIzbriši
  3. Mogu misliti koliko bi bile dobre sa pravim kajmakom!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. I ja koristim ovaj od Veronike, meni je super :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Baš su ti fine pogačice..i ja sam obožavateljka kajmaka:)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar