Kako to uvijek biva nikad ništa u životu ne možete planirati, pa tako ni ja nisam mogla očekivati da ću na početku godine imati problema s Internetom i stavljanjem ovog posta. Prvotni plan, koji se naravno nije ostvario, bio je staviti ovaj post za Novu godinu i uz njega pričicu kako je punjenja za ove pitice mogu biti iznenađenje kao što i u novoj godini ne znamo sve što će nam se dogoditi. I eto ti ga na i meni nestane interneta, stvarno to nisam očekivala i to ti je život:)
Originalno ove mesne pitice želim raditi od kako sam gledala onaj film Sweeney Todd, no nadam se da moje mesne pite neće proglasiti za Worst pies in London:) Ovo su naime bile odlične pitice kao večera za Novu godinu, pa ako su mi ovako dobro ispale mislim da mogu očekivati i dobru 2012.
Dakle: meni je trebalo:
1 kalup za muffine
1 lisnato tijesto
1/2 kile miješanog mljevenog mesa
2 veće glavice luka
4 veće mrkve naribane
1 pakovanje šampinjona
2 zelene paprike
250 ml gusto kuhane rajčice
1 ljuta papričica (ako volite ljuto)
(sol, papar, vegeta, bosiljak i lovorov list)
maslinovo ulje
Umak od jogurta:
1 čvrsti jogurt
1/2 kiselog vrhnja
1 velika žlica majoneze
1 naribani i ocijeđeni svježi krastavac
Na malo maslinovog ulja preprižite luk, posolite ga malo da pusti brže vodu, kada požuti dodajte mrkvu te prijajte još 5 minuta, dodajte papriku i gljive i prijajte još 10 minuta. Dodajte meso i lovorov list te ga propržite zajedno s povrćem te dodajte ljutu papričicu, gusto kuhanu rajčicu. Kuhajte 25 minuta poklopljeno uz povremeno miješanje. Nakon toga dodajte sol, papar, vegetu i bosiljak te pustite da se krčka još 10 minuta
Prvu polovicu lisnatog tijesta razvaljajte te ga izrežite tako da prekrivaju udubine za muffine. U to stavljate pripremljeni umak i prekrijte drugim dijelom tijesta. Dobro zatvorite pitice i premažite jajem. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 15 minuta, odnosno dok se tijesto ne zažuti. Izvadite iz pećnice i ostavite 5 minuta da odstoji, a onda poslužite uz umak od jogurta.
Originalno ove mesne pitice želim raditi od kako sam gledala onaj film Sweeney Todd, no nadam se da moje mesne pite neće proglasiti za Worst pies in London:) Ovo su naime bile odlične pitice kao večera za Novu godinu, pa ako su mi ovako dobro ispale mislim da mogu očekivati i dobru 2012.
Dakle: meni je trebalo:
1 kalup za muffine
1 lisnato tijesto
1/2 kile miješanog mljevenog mesa
2 veće glavice luka
4 veće mrkve naribane
1 pakovanje šampinjona
2 zelene paprike
250 ml gusto kuhane rajčice
1 ljuta papričica (ako volite ljuto)
(sol, papar, vegeta, bosiljak i lovorov list)
maslinovo ulje
Umak od jogurta:
1 čvrsti jogurt
1/2 kiselog vrhnja
1 velika žlica majoneze
1 naribani i ocijeđeni svježi krastavac
Na malo maslinovog ulja preprižite luk, posolite ga malo da pusti brže vodu, kada požuti dodajte mrkvu te prijajte još 5 minuta, dodajte papriku i gljive i prijajte još 10 minuta. Dodajte meso i lovorov list te ga propržite zajedno s povrćem te dodajte ljutu papričicu, gusto kuhanu rajčicu. Kuhajte 25 minuta poklopljeno uz povremeno miješanje. Nakon toga dodajte sol, papar, vegetu i bosiljak te pustite da se krčka još 10 minuta
Prvu polovicu lisnatog tijesta razvaljajte te ga izrežite tako da prekrivaju udubine za muffine. U to stavljate pripremljeni umak i prekrijte drugim dijelom tijesta. Dobro zatvorite pitice i premažite jajem. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 15 minuta, odnosno dok se tijesto ne zažuti. Izvadite iz pećnice i ostavite 5 minuta da odstoji, a onda poslužite uz umak od jogurta.
Film nisam gledala ali su ti ove pitice odlične. Volim mini zalogaje.
OdgovoriIzbrišiPitice super izgledaju, a nadjev zvuči jako ukusno.
OdgovoriIzbrišiBas sam pre nekoliko nedelja zavrsila sa citanjem knjige. Nadam se da u ovim finim piticama nije meso istog porekla kao u filmu... :)
OdgovoriIzbrišiPitice su prelepe, sve najlepše u Novoj godini mila :)))
OdgovoriIzbrišiHvala cure, Miki nije meso isto kao i u knjizi:) LOL
OdgovoriIzbriši