Sweeney Todd mesne pite

Kako to uvijek biva nikad ništa u životu ne možete planirati, pa tako ni ja nisam mogla očekivati da ću na početku godine imati problema s Internetom i stavljanjem ovog posta. Prvotni plan, koji se naravno nije ostvario, bio je staviti ovaj post za Novu godinu i uz njega pričicu kako je punjenja za ove pitice mogu biti iznenađenje kao što i u novoj godini ne znamo sve što će nam se dogoditi. I eto ti ga na i meni nestane interneta, stvarno to nisam očekivala i to ti je život:)
Originalno ove mesne pitice želim raditi od kako sam gledala onaj film Sweeney Todd, no nadam se da moje mesne pite neće proglasiti za Worst pies in London:) Ovo su naime bile odlične pitice kao večera za Novu godinu, pa ako su mi ovako dobro ispale mislim da mogu očekivati i dobru 2012.


Dakle: meni je trebalo:
1 kalup za muffine
1 lisnato tijesto
1/2 kile miješanog mljevenog mesa
2 veće glavice luka
4 veće mrkve naribane
1 pakovanje šampinjona
2 zelene paprike
250 ml gusto kuhane rajčice
1 ljuta papričica (ako volite ljuto)
(sol, papar, vegeta, bosiljak i lovorov list)
maslinovo ulje

Umak od jogurta:
1 čvrsti jogurt
1/2 kiselog vrhnja
1 velika žlica majoneze
1 naribani i ocijeđeni svježi krastavac

Na malo maslinovog ulja preprižite luk, posolite ga malo da pusti brže vodu, kada požuti dodajte mrkvu te prijajte još 5 minuta, dodajte papriku i gljive i prijajte još 10 minuta. Dodajte meso i lovorov list te ga propržite zajedno s povrćem te dodajte ljutu papričicu, gusto kuhanu rajčicu. Kuhajte 25 minuta poklopljeno uz povremeno miješanje. Nakon toga dodajte sol, papar, vegetu i bosiljak te pustite da se krčka još 10 minuta

Prvu polovicu lisnatog tijesta razvaljajte te ga izrežite tako da prekrivaju udubine za muffine. U to stavljate pripremljeni umak i prekrijte drugim dijelom tijesta. Dobro zatvorite pitice i premažite jajem. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 15 minuta, odnosno dok se tijesto ne zažuti. Izvadite iz pećnice i ostavite 5 minuta da odstoji, a onda poslužite uz umak od jogurta.


Primjedbe

  1. Film nisam gledala ali su ti ove pitice odlične. Volim mini zalogaje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pitice super izgledaju, a nadjev zvuči jako ukusno.

    OdgovoriIzbriši
  3. Bas sam pre nekoliko nedelja zavrsila sa citanjem knjige. Nadam se da u ovim finim piticama nije meso istog porekla kao u filmu... :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Pitice su prelepe, sve najlepše u Novoj godini mila :)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala cure, Miki nije meso isto kao i u knjizi:) LOL

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar