Popucali šećerni kolačići

Jučer sam počela raditi Speculaase i kako tijesto za njih mora stajati barem jedan sat u hladnjaku prikratila sam  si vrijeme listajući kuharicu sa kolačima i naišla na ove keksiće. Vidjela sam ih i prije i slika me uvijek oduševila pa sam ih sad odlučila i napraviti. Keksići su super ukusni, mekani i odlični za Božićne kolačiće, ali mislim da ću ih nastaviti raditi cijele godine, možda i uz mali dodatak komadića čokolade.

Recept (Knjiga Better Home and Gardens)
250 g margarina
225 g šećera
3 jaja
2 vrećice vanilin šećera
1 i pol vrećice praška za pecivo
pola žličice soli
310 g brašna

Upalite pećnicu na 180°. Pomiješajte margarina, šećer i vanilin šećer. Kada ste dobili pastu umiješajte s elekričnom mješalicom jaja. U drugoj zdjeli izmješajte brašno, prašak za pecivo, sol i dodajte smjesi od margarina. Dobro izmješajte. Na pleh stavite papir za pečenje i od dobivene smjese radite male kuglice, slažite ih barem 2 cm odvojene i pecite 10 -15 minuta. Kad kolačići popucaiju i lagano dobiju bojicu izvadite ih van, rubovi ne smiju potamniti.

Primjedbe

  1. Bas volim te raspucale keksice. Jako lepo izgledaju! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobri su.Jednostavni i bez bilo kakvih dodatnih aroma!

    OdgovoriIzbriši
  3. Mislim da će uz dodatak čokolade ovi keksići zasjati u punom sjaju.

    OdgovoriIzbriši
  4. volim te raspucale keksiće, nekako mi rustikalno izgledaju!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar