Sharf piletina s lećom

Ovo jelo kreacija je nečega što sam imala u svom hladnjaku, a što se konačno trebalo potrošiti. Leća u ovom jelu došla je čisto slučajno, ali doslovno je podiglo jelo na jedno od mojih omiljenih jela od piletine. Nadam se da će vam se svidjeti.



 Sastojci:
2 bataka
2 zabatka (karabataka)
2 luka
1 paprika
1 veća naribana mrkva
5 listova narezane pancete
1 kiselo vrhnje
5 dl temeljca (pola kocke od juhe)
2 dl pasirane rajčice
1 češanj češnjaka
maslinovo ulje
2 sušene ljute papričice
bosiljak, mažuran, sol, papar, vegeta
1 šalica (2,5 dl) kuhane leće

Na malo ulja preprižite luk (malo posolite luk da lakše ispusti vodu iz sebe), dodajte mrkvu i na trake narezanu papriku (zelenu) i pancetu. Pirjajte 10 minuta i dodajte meso. Propirjajte meso sa svake strane dok ne promijeni boju te zalijte temeljcem (ili stavite kocku i prelijte istom količinom vode). Kuhajte dok meso potpuno ne omekša i dok dodana voda ne ispari do pola. Dok se piletina kuha smješajte pasiranu rajčicu, maslinovo ulje, sitno nasjeckani češnjak i sitno nasjeckane ljute papričice, bosiljak i mažuran. Kada je piletina skuhana dodajte smjesu od rajčice, kiselo vrhnje i leću. Kuhajte još 10 minuta. Poslužiti uz tijesto, krumpir ili jesti samostalno kao malo gušće varivo.

Primjedbe

  1. Jela koja se slože od namirnica koje treba potrošiti obično budu jako fina, kao i ovo tvoje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlično i inspirativno izgleda ova tvoja kreacija! Potpuno podržavam mišljenje da su najbolja jela ona koja spremimo od onoga što imamo, bez pretjeranog "mudrovanja" koje namjernice se slažu ili ne slažu.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar