Čokoladni cupcakes by Mare i obični muffin



Kada me prijateljica nazvala koću li probati njenu cupcake kreaciju bila sam oduševeljena. U iščekivanju super ukusnog kolača odmah sam ponjela i svoj fotić jer sam znala da ću moći staviti nešto dobro na svoj blog. Naravno nisam se prevarila jer su ovi super slatki čokoladni cupcakesi s kremom od  slatkog vrhnja s čokoladom  bili puni pogodak. Uz to smo pile šipkov čaj s rumom, uglavnom double mljac:)



Biskvit čokoladni cupcakes
70-75 g maslaca
200 g čokolade
2 jaja
100 g šećera
1 kiselo vrhnje (200 ml)
200 g brašna
1 prašak za pecivo
1/2 žličice soli
2 velike žlice kakaa
malo vode

Maslac otopiti s 200 g čokolade te ostaviti da se ohladi. Izmiksajte jaja, šećer, kiselo vrhnje te im dodajte ohlađeni smjesu maslaca i čokolade. Dodajte brašno i prašak za pecivo te sve ponovno izmješajte. Stavite u kalupe za muffine i pecite 20-25 minuta.

Krema
500ml vrhnja za kuhanje
250 g tamne čokolade

Za  kremu ugrijte slatko vrhnje (ne da provrije). U posebnoj posudi izlomite čokoladu te dodajte ugrijano slatko vrhnje i miješajte dok se čokolada otopi. Ohladite u hladnjaku preko noći.

Ako hoćete  ovakve obične muffine, 200 g čokolade koja se inače rastapa u maslacu narežite na kockice, a preostale sastojke razmješajte kako i stoji u prethodnom receptu i gotovo:)


Primjedbe

  1. Ove čokoladne krasotice, pa još čaj s rumom: savršeno!!!:)

    OdgovoriIzbriši
  2. to su mini cupcakes??? jako su slatki!! i još uz čaj s rumom!! prava prijateljica!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar