Topli sendvič sa salatom od bosiljka i rajčice

Ljeto je vrijeme kada svi nešto žele na brzinu, pa onda treba i napraviti nešto u tom stilu. Topli sendviči su odličan način kako se najesti kada ti se ne da kuhati, no ovo ljeto napravila sam mali twist i upotpunila stari dobri topli s malo salatice. Ništa revolucionarno naravno, ali svakako oku ugodno i osvježavajuće.

Recept za topli sendvič:
1 kg starog kruha narezanog na šnjite
10 dag sira Gouda
10 dag šunke
1 jaje
1 kiselo vrhnje
sol, papar i vegeta po želji

Sir, šunku, jaje, vrhnje, te začine smješati te rasporediti po posloženom kruhu na limu. Peći u zagrijanoj pećnici 15 minuta.

Salata:
2 velike rajčice ili 10 cherry rajčica
1 šaka svježih listova bosiljka
1 ljuta papričica
5 dag feta sira (ili običnog svježeg sira)
papar, ocat i maslinovo ulje

Rajčice, fetu, bosiljak i papričicu usitnite, začinite paprom, octom i maslinovim uljem po želji. Dobro promiješajte i pustite da odstoji dok se ne ispeku topsli sendviči. Kad su sendviči gotovi stavite salatu na njih i uživajte:)

p.s.
U salatu ne stavljam sol zbog slanosti feta sira, ali ni kada stavim obični svježi sir sol ne treba stavljati jer je sam sendvič dovoljno slan:)
Posted by Picasa

Primjedbe

Objavi komentar