Kolač trostruki užitak

Ovo je mamin kolač iz dobrih starih '80:) Jedina stvar koja je promijenjena u receptu je vrhnje koje je stavljeno umjesto margarina.












Biskvit
6 bjelanjaka
15 dkg šećera
15 dkg badema (ili oraha)
2 dkg kuršnih mrvica
3 dkg brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
Kutija petit beurre keksa

Krema:
6 žumanjaka
15 dkg šećera
2 pudinga od vanilije
7 dcl mlijeka
500 ml tučenog vrhnja (ili 250 g margarina)
10 dgk čokolade


Biskvit:
Bjelanke čvrsto itući, u drugoj posudi izmješati suhe sastojke te ih lagano umiješati u bjelanjak. Biskvit treba peći na 150°, a gotov je kada čačkalica ubodena u njega izađe čista.

Krema:
Žumanke izmiješati sa šećerom i pudingom. Mlijeko staviti na vatru i uliti smjesu od žutanjaka prije no što zakuha, miješati dok ne postane kao puding. Podijeliti smjesu na dva dijela. U drugi dio staviti čokoladu i promiješati. Pustiti da se kreme ohlade. Kada su ohlađene istući vrhnje, podijeliti na pola i svaku polovicu umiješati u kremu.

Na biskvit staviti žutu kremu, poredati petit beurre kekse (prethodno namočene u malo mlijeka), a potom staviti čokoladnu kremu. Po želji još staviti i tučeno vrhnje.

Primjedbe

Objavi komentar