Bijela čokolada, jagode, pistacije i tučeno vrhnje...the fun starts here:)
Sastojci za biskvit:
(šalica od 2 dl)
1 1/2 šalica pistacija
1 1/2 šalice običnog brašna
2 šalice šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
2 dl jogurtra
6 jaja (odvojiti bjelanjke od žutanjaka i sačuvati žutanjke za kremu)
naribana kora od 1 naranče
125 g maslaca
Priprema biskvita:
Pomiješati brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Istući maslac sa šećerom te u njega dodati mješavinu brašna i ostalih suhih sastojaka, koru od naranče, sitno sjeckane pistacije i jogurt. Istući bjelanjak i polagano ga umiješati u prethodnu smjesu. Razdvojiti smjesu u dva kalupa za pečenje te peći na 180°C 30-35 minuta.
Sastojci za kremu:
(šalica od 2 dl)
1/2 šalice šećera
2 žlice običnog brašna
6 žutanjaka
250 grama bijele čokolade
1 1/2 šalica mlijeka
vanilin šećer
200 ml vrhnja za šlag
2 mjerice svježih jagoda
Pomiješati šećer, brašno i žutanjke lagano miješajući pjenjačom. Za to vrijeme zakuhati mlijeko, kada zakuha maknuti ga s vatre i usuti mješavinu sa žutanjcima. Opet vratiti mlijeko na vatru i miješati dok ne zgusne. Kada se napravi smjesa slična pudingu kuhati još 3 minute te maknuti s vatre umiješati čokoladu te pustiti da se ohladi. Napraviti šlag od vrhnja i umiješati u ohlađenu kremu od mlijeka i žutanjaka.
Premazati biskvit s kremom i poslagati jagode narezane na listiće. Staviti drugi biskvit i još jednom premazati tortu s ostatkom kreme. Ukrasiti jagodama. Torta bi trebala stajati u hladnjaku jedan dan prije posluživanja.
Sastojci za biskvit:
(šalica od 2 dl)
1 1/2 šalica pistacija
1 1/2 šalice običnog brašna
2 šalice šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
2 dl jogurtra
6 jaja (odvojiti bjelanjke od žutanjaka i sačuvati žutanjke za kremu)
naribana kora od 1 naranče
125 g maslaca
Priprema biskvita:
Pomiješati brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Istući maslac sa šećerom te u njega dodati mješavinu brašna i ostalih suhih sastojaka, koru od naranče, sitno sjeckane pistacije i jogurt. Istući bjelanjak i polagano ga umiješati u prethodnu smjesu. Razdvojiti smjesu u dva kalupa za pečenje te peći na 180°C 30-35 minuta.
Sastojci za kremu:
(šalica od 2 dl)
1/2 šalice šećera
2 žlice običnog brašna
6 žutanjaka
250 grama bijele čokolade
1 1/2 šalica mlijeka
vanilin šećer
200 ml vrhnja za šlag
2 mjerice svježih jagoda
Pomiješati šećer, brašno i žutanjke lagano miješajući pjenjačom. Za to vrijeme zakuhati mlijeko, kada zakuha maknuti ga s vatre i usuti mješavinu sa žutanjcima. Opet vratiti mlijeko na vatru i miješati dok ne zgusne. Kada se napravi smjesa slična pudingu kuhati još 3 minute te maknuti s vatre umiješati čokoladu te pustiti da se ohladi. Napraviti šlag od vrhnja i umiješati u ohlađenu kremu od mlijeka i žutanjaka.
Premazati biskvit s kremom i poslagati jagode narezane na listiće. Staviti drugi biskvit i još jednom premazati tortu s ostatkom kreme. Ukrasiti jagodama. Torta bi trebala stajati u hladnjaku jedan dan prije posluživanja.
ovo izgleda predivno :D toliko sam torte jela ovaj vikend da nisam vjerovala da je to moguće :D
OdgovoriIzbrišiKvalitetni sastojci, puno jagoda... ODLIČNA torta! :))))
OdgovoriIzbrišihvala curke:)
OdgovoriIzbrišidegustirana....oduševljena.....
OdgovoriIzbrišia koliki je promjer kalup za biskvit?
OdgovoriIzbriši