Ovaj recepet je originalno nastao iz jednog dr. Oetker recepta kojeg sam malo izmjenila. Sviđaju mi se, jako su aromatični zbog limunove korice i imaju malo gumenastiju teksturu.
Sastojci:
150 g maslaca
100 g šećera
1 vanilin šećer
200 g marcipana
korica od jednog limuna
1/2 žličice soli
250 g brašna
100 g badema u listićima ili sitno nasjcekanih
100 g čokolade za kuhanje
Pećnicu zagrijte na 185 stupnjeva. Mikserom kremasto izradite maslac, šećer i vanilin šećer. U tu smjesu stavljajte komadiće marcipana i polako umiješajte. Potom dodajte limun i sol. Nakon toga dodajte brašno i napravite tijesto koje zamotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku 1 sat.
Tijesto izvaljajte na debljinu od 1cm i režite željene oblike. Pecite 15 minuta i nakon toga ih umočite u čokoladu i u bademe.
Sastojci:
150 g maslaca
100 g šećera
1 vanilin šećer
200 g marcipana
korica od jednog limuna
1/2 žličice soli
250 g brašna
100 g badema u listićima ili sitno nasjcekanih
100 g čokolade za kuhanje
Pećnicu zagrijte na 185 stupnjeva. Mikserom kremasto izradite maslac, šećer i vanilin šećer. U tu smjesu stavljajte komadiće marcipana i polako umiješajte. Potom dodajte limun i sol. Nakon toga dodajte brašno i napravite tijesto koje zamotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku 1 sat.
Tijesto izvaljajte na debljinu od 1cm i režite željene oblike. Pecite 15 minuta i nakon toga ih umočite u čokoladu i u bademe.
Primjedbe
Objavi komentar