Bon bon piletina


Kako napraviti bijelo pileće meso što sočnije? Ima puno trikova, moj najdraži je alufolija.
Dakle sastojci su:
pileća prsa
1 limun
krem sir za mazanje
panceta
alu folija, maslinovo ulje, sol i papar



Prvo je potrebno isfiletirati pileća prsa i dobro ih istući sa batom. Nakon toga stavimo ih u posebnu zdjelu i po njima polijemo sok od jednog limuna i pustimo da odstoji 10 minuta. Nakon toga pileći file stavimo na dasku, posolimo, popaprimo i namažemo krem sirom (može se još dodati svježi vlasac ili kupiti već gotovni sirni namaz s vlascem). Srolamo piletinu i oko nje zamotamo pancetu. Tako srolanu piletinu ponovno umotamo u alufoliju pazeći da je sve dobro zatvoreno kako ništa ne bi iscurilo van. Posložimo bonbončiće u zdjelu i pečemo na srednjoj vatri 25 minuta povremono okrećući paketiće na svaku stranu. Nakon pečenja bonbončiće premjestimo na posebnu zdjelu i ostavimo ih još malo u pakiranju te otvaramo pred posluživanje.

Primjedbe