Sirtorta


Tek nedavno sam počela raditi ovaj kolač, ali toliko je jednostavan za pripremu da mi je žao što ga nisam počela raditi prije. Jedina mana mu je što se nakon pečenja mora dosta dugo hladiti... no za svaki uspjeh potrebno je i malo strpljenja.


Sastojci:
85 g maslaca
150 g keksića s komadićima čokolade150 g čajnih kolutića
1,5 dl šećera
500 g krem sira (abc sir za mazanje ili mascarpone)
150 g svježeg sira
3 žlice brašna
1 pakiranje vanilin šećera
4 jaja
1 dl mlijeka

Usitnite 150 g čajnih kolutića i 150g keksića s komadićima čokolade. Rastopite 85 g maslaca te ga prelijte preko usitnjenih keksića. Izmješajte te smjesu dobro utapkajte na lim za pečenje torti.

U drugoj posudi izmještajte krem sir, šećer, vanilin šećer srednjom brzinom s električnom mješalicom . Dodati svježi sir i mlijeko. Nakon toga dodati brašno. U smjesu potom dodavati jedno po jedno jaje i do kraja izmješati.
Preliti u lim za pečenje torti preko smjese od keksića. Peći na 180 C° 1 sat i 10 minuta. Uglavnom znate da je u potpunosti pečen kada kolač skroz posmeđi (najzadnje smeđi sredina kolača).
Kolač izvadite iz pećnice te ga ostavite da malo odstoji na sobnoj temperaturi, a onda ga ostavite u hladnjaku preko noći.
Kolač jedem s preljevom od džema od šljiva, no možete upotrijebiti bilo koji drugi voćni preljev.

P.S.
Jedno što mi nije jasno je zašto se jaja trebaju dodavati jedno po jedno, a ne sve zajedno?

Primjedbe