Sastojci:
85 g maslaca
150 g keksića s komadićima čokolade150 g čajnih kolutića
1,5 dl šećera
500 g krem sira (abc sir za mazanje ili mascarpone)
150 g svježeg sira
3 žlice brašna
1 pakiranje vanilin šećera
4 jaja
1 dl mlijeka
Usitnite 150 g čajnih kolutića i 150g keksića s komadićima čokolade. Rastopite 85 g maslaca te ga prelijte preko usitnjenih keksića. Izmješajte te smjesu dobro utapkajte na lim za pečenje torti.
U drugoj posudi izmještajte krem sir, šećer, vanilin šećer srednjom brzinom s električnom mješalicom . Dodati svježi sir i mlijeko. Nakon toga dodati brašno. U smjesu potom dodavati jedno po jedno jaje i do kraja izmješati.
Preliti u lim za pečenje torti preko smjese od keksića. Peći na 180 C° 1 sat i 10 minuta. Uglavnom znate da je u potpunosti pečen kada kolač skroz posmeđi (najzadnje smeđi sredina kolača).
Kolač izvadite iz pećnice te ga ostavite da malo odstoji na sobnoj temperaturi, a onda ga ostavite u hladnjaku preko noći.
Kolač jedem s preljevom od džema od šljiva, no možete upotrijebiti bilo koji drugi voćni preljev.
P.S.
Jedno što mi nije jasno je zašto se jaja trebaju dodavati jedno po jedno, a ne sve zajedno?
Primjedbe
Objavi komentar