Pasji kolačići

 
Ne znam kako su ovi kolači od sira dobili naziv pasji kolačići, ali takav se naziv ustabilio kod mene već duže vrijeme. Najbolji su uz dobar film i pivicu (Paulaner po mogućnosti- moje omiljeno).

Sastojci:

250 g margarina
2 male žlice soli
2 jaja
250 g brašna
250 g sira (posni)
1 prašak za pecivo
100 g tvrdog sira ili parmezana
kim sjemenke

Priprema:
Smekšati margarin jedno jaje i sol s mikserom. Dodati sir i brašno i prašak za pecivo. Umijesiti tijesto te ga obložiti prozirnom folijom i staviti u hladnjak 4 sata. Nakon 4 sata podijeliti tijesto u manje dijelove te ga razvaljati na pobrašnjenoj dasci te izrezati željene oblike, možete koristiti i modlice za kolače. Kada ste izrezali tijesto stavite ga na pleh za pečenje na kojeg ste prethodno stavili papir za pečenje. Premažite ih jajem te po njima pospite sitno naribani sir ili parmezan te pospite sjemenke kima. 
Pomoću ovog tijesta možete raditi i punjene kolačiće sa šunkom. Pasji kolačići se peku na 180 stupnjeva dok blago ne porumene.

Primjedbe