Aaaaaaaaaa juha od buče, to savršeno kremasto čudo:) Moram priznati da kada sam je napravila brzo se pojela pa ju nisam imala vremena fotografirati. Uglavnom slika je od miss Lee Ogawe, a recept je moja kreacija na već postojeće.
Sastojci:
800 g buče
1 manja glavica luka
2 velike mrkve
1 kiselo vrhnje (2,5 dl)
sol, papar po želji
2 žličice kurkume
2 male žlice origana
2 male žlice bosiljka
Priprema
Buču očistiti i narezati na kockice. Staviti u slanu vodu i skuhati.
Na malo ulja popržiti sitno nasjeckani luk, potom staviti naribanu mrku i čekati dok se i ona ne izdinsta. Skuhanu buču procijedite i stavite u luk u mrkvu, uzmite štapni mikser i napravite kašicu. Sada posolite, popaprite i stavite kurkumu, origano i bosiljak te kuhajte još 5 minuta stalno miješajući. Dodajte kiselo vrhnje i umiješajte ga u juhu sa štapnim mikserom, na taj način će se vrhnje bolje smiješati s ostalim sastojcima i neće vam ostati bijele točkice u juhi.
Provjerite još jednom začine (sol i papar) te poslužite toplo.
Ova juha je odlična i za zamrzavanje.
p.s. Kurkuma daje dodatno žutu boju, ali i poseban okus ovoj juhi.
Primjedbe
Objavi komentar