Recept za kisela tijesta



Moja baka nije voljela kuhati... kuhala je brza jela i juhice, ništa fensy, ali sve je bilo fino. Ona je bila profesionalna pekarica te je svu svoju ljubav prema kuhanju dala pecivima. Zbog toga i imam ovaj recept koji želim podijeliti s vama.
1/2 lmlijeka
1 žlica (velika)šećera
1 mala žlicasoli
1 komadsvježeg kvasca
6 velikih žlicaulja
1 kgbrašna
U malo mlakog mlijeka staviti kvasac i šećer i pustiti 10 minuta da se digne.
U preostalo mlako mlijeko dodati ulje, sol i dignuti kvasac te polako dodavati brašno. Mješati rukom i paziti da tijesto ne bude pretvrdo. Pustiti tijesto da se digne. Kada se dignulo podijeliti ga na nekoliko dijelova te garazvaljati na nauljenoj i pobrašnjenoj dasci. Razvaljano tijesto isjeći s čašom ili nožem te raditi kiflice. Kiflice možemo puniti pekmezom ili nutelom. Jedan od mojih omiljenih punjenja su izdinstani šampinjoni s lukom i naribani parmezan.
Napravljene kiflice premazati žutanjkom i peći na 180 stupnjeva dok ne pozlate.

Primjedbe