Moja baka nije voljela kuhati... kuhala je brza jela i juhice, ništa fensy, ali sve je bilo fino. Ona je bila profesionalna pekarica te je svu svoju ljubav prema kuhanju dala pecivima. Zbog toga i imam ovaj recept koji želim podijeliti s vama.
1/2 l | mlijeka |
---|---|
1 žlica (velika) | šećera |
1 mala žlica | soli |
1 komad | svježeg kvasca |
6 velikih žlica | ulja |
1 kg | brašna |
U preostalo mlako mlijeko dodati ulje, sol i dignuti kvasac te polako dodavati brašno. Mješati rukom i paziti da tijesto ne bude pretvrdo. Pustiti tijesto da se digne. Kada se dignulo podijeliti ga na nekoliko dijelova te garazvaljati na nauljenoj i pobrašnjenoj dasci. Razvaljano tijesto isjeći s čašom ili nožem te raditi kiflice. Kiflice možemo puniti pekmezom ili nutelom. Jedan od mojih omiljenih punjenja su izdinstani šampinjoni s lukom i naribani parmezan.
Napravljene kiflice premazati žutanjkom i peći na 180 stupnjeva dok ne pozlate.
Primjedbe
Objavi komentar