Slika nije baš najsavršenija stvar koju ste ikad vidjeli, ali zato mi je ovaj recept jedan od najdražih:)
Sastojci:
1 pile (1,20 kg)
ulje
sol
Nadjev za pile:
2 žemlje
mlijeko
4 dag maslaca
10 dag pilećih jetrica
1 glavica luka
1 jaje
sol, papar, vegeta, muškatni oraščić, peršin
Priprema nadjeva:
Žemlje narežemo na kockice i navlažimo mlijekom. Na ulju ispržimo luk, dodamo narezana pileća jetra i sjeckan peršin. Umutiti maslac i žutanjak i tome dodamo snijeg od bjelanjka. Smjesu od žutanjka, bjelanjka i maslaca spojiti sa ostalim sastojci i napraviti kompaktnu paštetu.
Napomena: umjesto žemlji može se koristiti riža.
Punjenje nadjeva:
Pile nasoliti i popapriti iznutra i izvana, nadignuti kožicu i napuniti s nadjevo ispod kožice i u šupljini pileta. Svezati batake tankim konopcem i staviti u vatrostalnu posudu s hrbtom prema dolje. Vatrostalnu posudu poklopiti i staviti u pećnicu na 180° na 1 h.
Sastojci:
1 pile (1,20 kg)
ulje
sol
Nadjev za pile:
2 žemlje
mlijeko
4 dag maslaca
10 dag pilećih jetrica
1 glavica luka
1 jaje
sol, papar, vegeta, muškatni oraščić, peršin
Priprema nadjeva:
Žemlje narežemo na kockice i navlažimo mlijekom. Na ulju ispržimo luk, dodamo narezana pileća jetra i sjeckan peršin. Umutiti maslac i žutanjak i tome dodamo snijeg od bjelanjka. Smjesu od žutanjka, bjelanjka i maslaca spojiti sa ostalim sastojci i napraviti kompaktnu paštetu.
Napomena: umjesto žemlji može se koristiti riža.
Punjenje nadjeva:
Pile nasoliti i popapriti iznutra i izvana, nadignuti kožicu i napuniti s nadjevo ispod kožice i u šupljini pileta. Svezati batake tankim konopcem i staviti u vatrostalnu posudu s hrbtom prema dolje. Vatrostalnu posudu poklopiti i staviti u pećnicu na 180° na 1 h.
Ne brini draga Rena, slika je odlicna, jer gledajuci je, imam samo ovo da kazem: NJAMIII :)
OdgovoriIzbrišiOdlican recept koji biljezim!
Lijep pozdrav!
Tanja
Ha,ha hvala Tanja:)
OdgovoriIzbrišiNikako da ostavim komentar (a gledam ovo pile vec danima:)). Odlicno je, podsjeca me na djetinjstvo!!!
OdgovoriIzbriši