Detox curry


Kako se u Detox prehrani preporučuje kurkuma i chilli prvo na što sam pomislila kada sam počela smišljati detox ručkove je curry. Curry je stvarno idealna stvar, brzo se sprema, ima hrpu zdravih začina, može se u njega staviti pregršt povrća i što je najbolje odlično je jelo u koje se može staviti piletina- također preporučeno meso Detox programa. Slika currya koju sam stavila je tek u procesu kuhanja, ispao je nešto gušći, ali znam da vam neće smetati. Pa evo i recepta.

Sastojci:
2 mrkve
1 šalica brokule
1 šalica pasirane rajčice
1 luk
2 češnja češnjaka
1 pileća prsa narezana na kockice
1 tikvica narezana na tanke prutiće
1 žličica kurkume u prahu
1 žličica đumbira u prahu
1 žličica ljutog curry praha
sok od jednog limuna
kokosova mast za prženje
sol i papar po ukusu

Narežite luk na sitno i stavite na mast, odmah dodajte, mrkvu sol, papar i druge začine kako bi dodatno intenzivirali okus. Kada se luk propržio dodajte sitno nasjeckani češnjak i piletinu koju ste prethodno namočili u soku od jednog limuna. Prepržite piletinu i dodajte pasiranu rajčicu i tikviu i ako je potrebno još malo podlijte vodom. Kuhajte 10 minuta, a onda dodajte brokulu te kuhajte još 10 minuta do željene gustoće. Poslužite uz smeđu rižu ili proso.

Inače, ručak mi je highlight of the day:). Inače ono što mi stvarno nedostaje i gdje dolazim do kriza je vrijeme poslije ručka gdje obično znam pojesti nešto slatko, čokoladicu ili kakav kolač. Sada toga nema pa nekad ne znam kud ću sa sobom:).
Inače, inspiracija za detox recepte mi je i Pinterest, pa evo dijelim jedan predobar board s vama. Nadam se da ću uskoro moći raditi i po ovim receptima jer je žena predobra.
https://www.pinterest.com/chefdehome/

Inače što se tiče resetiranja mozga kad stignem čitam i ove blogove, odlični su za osvještavanje:)
http://bzazz.blogspot.hr/
http://cupofjo.com/

A i ovo mi je ok:)
http://make-everything-ok.com/

Pozdrav do idućeg puta.




Primjedbe