Juha od graška s Tortellinima

Ovo varivo odlično je kada želite pojesti nešto zdravo na žlicu, a tortellini vam trebaju da “podebljate” jelo:). Vrlo ga je jednostavno pripremiti i definitivno će biti dio mog mjesesečnog menia.
Sastojci:
1 velika mrkva
50 g celera
2 češnja češnjaka
2 srednje glavice luka
0,5 l junećeg temeljca
0,5 l vode
400 g graška
10 dag sitno nasjeckane pancete
sol, papar i vegeta po želji
ulje
100 g Tortellina punjenim s mesom
Usitnite celer, mrkvu, luk i češnjak te sve lagano propirjajte na ulju i panceti dok luk ne zastakli. Ulijte temeljac i vodu i dodajte grašak te pustite da kuha dok grašak ne omekani. Kada je grašak omekšao uzmite štapni mikser te usitnite ugrubo sastojke kako bi dobili gustu juhu, ali ne do kraja kako bi vam se tu i tamo vidjeli komadi povrća. Posolite i popaprite te stavite vegete po želji te pustite da kuha još 10 minuta. Za to vrijeme u slanu zakuhalu vodu stavite tortelline i skukajte ih. Juhu poslužite zajedno s tortellinima. 

Moje recepte možete pročitati i na www.spoongossip.com
 

Primjedbe

Objavi komentar