Engleski grah

Volim ovo jelo jer obožavam grah, a i lako i brzo ga je napraviti kada želite ručak, a nemate puno vremena. Izvorni recept je od kuhara Toma Kerridgea no ja sam u njega još stavila kobasice iako je u originalu samo slanina. Nadam se da će vam se svidjetiJ.

2 konzerve od 800g graha (ocijeđena masa 400g)
200 g slanine
200 g kobasice
200 g luka
2 češnja češnjaka
2 konzerve po 400g nasjeckane rajčice
2 velike žlice koncentrata rajčice
150 g smeđeg šećera
200 ml vode
200 ml vinskog octa
Ulje, sol i svježe mljeveni papar


Izrežite luk, slaninu, kobasice na sitne komadiće. Češnjak protisnite ili naribajte. Na malo ulja prvo stavite slaninu i pustite da zazlatni, potom dodajte luk, češnjak i kobasicu te pirjajte dok luk ne omekša. Potom dodajte rajčicu, smeđi šećer i vinski ocat te vodu. Pustite da zakuha, a onda dodajte ocijeđeni grah i pustite da krčka sve dok se u potpunosti ne ugusti. Na kraju posolite i popaprite te poslužite uz jaja i kruh (kruh možete i tostirati.

Moje recepte od sada možete čitati i na www.spoongossip.com

Primjedbe