Jaime Oliver klasik, tjestenina sa blitvom (špinatom), sardinama i slatkim vrhnjem

Obožavam ovo jelo.Naučila sam ga raditi davno u onim sretnim danima kada su puštali Jaime Olivera na televiziji. Recept je super lagan i kao i sve od Jaimea super podložan promjenama i varijacijama bilo koje vrste.Osim blitve ovdje možete koristiti špinat ili koprivu, a umjesto sardina tunu . Ova verzija je napravljena s tunom iako češće radim sa sardinom.

Sastojci:
1 kg blitve
250 g sardina (može i tuna iz konzerve)
2-3 usoljena inćuna
2 dl vrhnja za kuhanje
papar po želji
dva češnja češnjaka
maslinovo ulje
250 g tjestenine

Stavimo kuhati tjesteninu.Sardine (može i iz konzerve) očistimo od kostiju i usitnimo. Na maslinovo ulje stavimo sitno isjeckani češnjak, sardine i slane inćune te pustimo da se dinsta samo onoliko koliko je potrebno da češnjak pusti miris. Stavimo blitvu (može i špinat ili koprivu) koju smo prethodno isjeckali na male komadiće i poklopimo te tako pustimo da blitva pusti uvene. Kada je blitva pustila vodu otklopimo i čekamo da ona ishlapi, ali ne u potpunosti, dakle treba je biti jako malo. U takvu blitvu stavimo vrhnje i popaprimo. Soliti ne bi trebalo pošto bi se inćuni trebali pobrinuti za slanoću. Promiješamo i kuhamo još 5 minuta, a onda u to stavljamo skuhanu i ocijeđenu tjesteninu. Sve još jednom dobro promiješamo i serviramo dok je još vruće.


Primjedbe

  1. mogla bih nešto novo probati za promjenu :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Bas bih mogla probati ovo i to sa incunima umjesto sardina (ove konzervirane mi jednostavno nemaju onaj ukus kojega se sjecam iz djetinjstva)!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar