nedjelja, 13. ožujka 2011.

Musaka od tikvica, patlidžana i piletine

Ovo je odlična musaka za nedjeljni ručak. Ima dosta posla oko njega no trud se definitivno isplati. Jelo je odlično i toplo i hladno:)
Sastojci:
2 tikvice
1 patlidžan
1/2 bijelog pilećeg mesa
10 dag Gouda sira
2 dl vrhnja za kuhanje
3 jaja
brašno
sol, papar, vegeta po želji

1.Tikvice i patlidžan izrezati na tanke ploške, posoliti i ostaviti da odstoje pola sata dok ne ispuste vodu.
2.Nakon pola sata staviti ih na papir ili krpu da se osuše te ih uvaljati u brašno i jaja te ispohati u malo ulja. Bijelo pileće meso izrezati na šnicle i malo ih istući s batom, posoliti i popapriti te uvaljati u brašno, jaja i također ispohati samo da se stvori korica s obje strane.
3. Odstraniti višak masnoće sa pohanih sastojaka i krenuti na slaganje musake.
4.Prvi red ide piletina, potom staviti sir, potom tikvice, još malo sira, pa patlidžan. Redati tikvice, sir i patlidžan dok se ne potroše, a na najgornji dio staviti preostalo bijelo meso.
5.Na kraju sve zaliti sa vrhnjem za kuhanje i posuti sirom. Staviti u pećnicu i peći 25 minuta na 180°C. 

1 komentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...